Integritet under förälskesefasen

Vi har alla varit där och har vi inte det är det bara en tidsfråga innan det händer. Att bli upp över öronen förälskad i någon utan att överhuvudtaget reflektera över vad som händer, vad personen egentligen går för eller huruvida man bör vara på sin vakt eller inte. Vi talar om integritet under en relations uppstart och hur man kan skydda sig mot hyperkänsliga människor som häver ur sig konstigheter eller basunerar ut sina känslor för den andre utan att tänka sig för eller respektera vare sig sin egen eller den andres sfär. Blir du förvirrad? Läs vidare.

Noll integritet – tecken på känslomässig instabilitet

Om en person på väldigt kort tid blir alltför vänligt inställsam mot dig, föreslår giftermål, lovar dig guld och gröna skogar, berättar sitt livs historia för dig och lovar dig stabilitet genom att ge dig hela sin kropp och själ, måste du lägga benen på ryggen och springa. Du kan mycket väl ha att göra med en psykopat eller åtminstone någon så vilse att det kommer att förstöra ditt liv om du fortsätter. Det spelar ingen roll om du har mött personen i verkliga livet av en slump eller om du nätdejtar på happypancake eller någon annan nätdejtingsida. Det är viktigt att ta det lugnt i början både för sin egen skull och för att den andre ska få tid att reflektera över det som händer.

En person som inte respekterar gränser, som saknar förmåga att hålla distansen, som inte hänsyn till dig och din integritet och som säger en sak men gör en annan, är med största sannolikhet väldigt vilsen. Det kan till och vara tecken på mental instabilitet eller sjukdom.

Ta tid på er

Att sväva på rosa moln är en underbar känsla men tänk på att förälskefasen ofta bara är en illusion där sanningen snart kommer att uppdagas. Många släpper en ny människa inpå livet alldeles för snabbt i hopp om att någon annan ska rädda dem när de mår dåligt. Så är aldrig fallet! Varje människa har eget ansvar för att bli lycklig i sig själv och först då kan en bra relation inledas. Var därför noga med din integritet under den första förälskelsefasen. Visst är det viktigt att lära känna varandra men det är ännu viktigare att själv komma underfund med vad du känner och tänker. Det gör du bara genom att åtminstone hålla en viss distans och upprätthålla en balans.

Om du känner att någon tränger in i din sfär och inkräktar på dig till en början, måste du fly fältet. Det kan bara sluta på ett sätt annars. Det finns bara anledning att fortsätta tillsammans om personen ifråga inser och förstår din förklaring. Om inte är det bäst att fly fältet.